La mobilitat al PDU, a debat

Cinquè debat del PDU metropolità obert als col·legis professionals i centres de recerca

Mobilitat
Tema:
Urbanisme
Tipus:
Jornades
Públic:
Especialitzat
Quan:
(Desar)
On:
CECCP (Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports), Carrer dels Vergós, 16, 08017, Barcelona  (Veure)

Descripció

La manera de viure i de moure's estan interrelacionades: els efectes de l'una condicionen l'altra. Tot i així, l'urbanisme i la mobilitat són disciplines que tendeixen a planificar-se de manera independent. A l'edat mitjana les ciutats estaven pensades per anar a peu; durant el segle XIX, amb l'expansió de les ciutats, per anar en transport públic i en carruatge, i més tard, al segle XX, s'han planificat planificat des de la lògica de l'automòbil, amb un creixement dispers i la implantació d'una extensa xarxa de vies i carreteres.

Avui dia, a la metròpolis de Barcelona hi viuen 3,2 milions de persones, que fan més de 10,2 milions de desplaçaments diaris. Juntament amb els de mercaderies, aquests desplaçaments representen més del 28 % de les emissions de CO2 a Catalunya i, en conseqüència, tenen uns impactes que afecten greument la salut, el medi ambient, l'economia i l'equitat social.

Del desenvolupament de la ciutat n'han derivat la dispersió urbana (les persones viuen més lluny i més separades les unes de les altres), la fragmentació territorial dels barris i els espais oberts a causa de les infraestructures, un gran consum de recursos energètics i d'espai públic, i tot un seguit d'efectes nocius sobre la població (emissions, soroll, increment de temperatura, etc.), que afecten seriosament l'habitabilitat urbana.

On

  • CECCP (Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports) Carrer dels Vergós, 16, 08017, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...