Paris Mobility Transformation. Road Infrastructure Integration

Presentació i debat sobre les infraestructures viàries en el marc del concurs d'idees de l'AMB

Paris Mobility Transformation. Road Infrastructure Integration
Tema:
Infraestructures, Urbanisme
Tipus:
Conferència
Públic:
especialitzat
Quan:

On:
CECCP (Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports), Carrer dels Vergós, 16, 08017, Barcelona  (Veure)

Inscripció

Descripció

Coneix el model de transformació de la mobilitat i pacificació del trànsit de París. El Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports i l'Àrea Metropolitana de Barcelona us conviden a la conferència de Paul Lecroart sobre la seva experiència i coneixement de les transformacions de grans infraestructures viàries a París, Seül o San Francisco. La conferència s'emmarca dins el concurs d'idees sobre el futur de les infraestructures viàries que promou l'AMB. En acabar la ponència, participa en el debat obert sobre la futura transformació viària de l'àrea metropolitana de Barcelona.

EL FUTUR DE LES INFRAESTRUCTURES VIÀRIES

L'AMB planteja aquest concurs d'idees com un procés de participació tècnica vinculat i alineat amb els objectius del PDU, la finalitat del qual és recollir estratègies i apostes que replantegin el futur rol de les infraestructures viàries metropolitanes i el seu encaix territorial i exemplificar-ho en els espais de trobada dels diferents elements d'aquestes infraestructures: els nusos.

Així, es convida els participants a fer propostes sobre algun dels 6 àmbits definits, que estan repartits per tot el territori metropolità. El concurs s'estructura en dues fases: la primera volta tindrà un caràcter més estratègic, de visió conjunta de l'àmbit o subsistema, i a la segona volta s'aprofundirà en el nus associat a l'àmbit escollit. Per a cada àmbit, passaran a la segona volta un màxim de 5 participants.

El termini de presentació de sol·licituds per participar-hi finalitzarà el 28 de febrer de 2020.

PROGRAMA

18.30 h Presentació i benvinguda, a càrrec de Quim Torrent, director de comunicació del CECCPC, i d'Oriol Altisench, degà del CECCPC.

18.40 h Paris mobility transformation: road infrastructure Integration, a càrrec de Paul Lecroart, senior urban planner de l'Institut Paris Region.

19.15 h Torn obert de preguntes

19.25 h Debat amb experts, amb la participació de Xavier Flores, director General d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Teresa Navas, professora del Departament de Teoria i Història de l'Arquitectura de la UPC, Lluís Alegre, director de l'Àrea de mobilitat de l'ATM, Nel·la Saborit, tècnica d'Estudis i Projectes del PEMB. Modera: Javier Ortigosa, tècnic del Servei de Redacció del Pla Director de l'AMB.

20.00 h Torn obert de preguntes

20.05 h Cloenda, a càrrec de Josep Maria Carreras, director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB.

On

  • CECCP (Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports) Carrer dels Vergós, 16, 08017, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...