Itinerància

L'exposició "Metròpolis de ciutats" acompanya el procés participatiu de l'Avanç del PDU en un itinerari per tota la metròpolis per tal d'apropar els conceptes bàsics i les directrius urbanístiques que planteja el Pla. Proporciona un espai de trobada entre les sessions participatives i vol ajudar a una bona comprensió per públics no especialitzats en la matèria, dels continguts proposats pel Pla.

SANT FELIU DE LLOBREGAT_Itinerància 3

Del 16 al 29 de setembre
Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat – CECBLL

Descarrega't la guia.

Vine a visitar l'exposició!

Façana CECBLL Sant Feliu

L'edifici, de nova planta, s'ubica al barri del Mas Lluí, a les proximitats de l'estació de FGC i del TRAM de Sant Feliu de Llobregat. L'edifici inaugurat al març del 2015  es troba a pocs metres d'altres equipaments públics com l'Institut de batxillerat Olorda, l'escola Martí Pol i comparteix edifici amb l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. El Centre realitza estudis en qualsevol àmbit vinculat amb el coneixement sobre el Baix Llobregat i sobre els pobles que l'integren. 

Del 16 al 29 de setembre acollirà l'exposició "Metròpolis de ciutats" en la seva sala polivalent, on també tindrà lloc el 25 de setembre el primer debat ciutadà del procés participatiu del Pla director urbanístic metropolità.

CECBLL Planta

BARCELONA_Itinerància 2

Del 28 de febrer al 19 de març del 2019
Ca l'Alier, Poblenou
Descarrega't la guia.

Façana Ca l'Alier


L'antiga fàbrica de Ca l'Alier, situada a la cruïlla dels carrers de Fluvià i Pere IV al cor del Poblenou de Barcelona, va acollir l'exposició "Metròpolis de ciutats" en la seva sala de Tallers de ciutats. Des d'on BIT Habitat promou la innovació urbana, des d'una perspectiva social, econòmica, urbanística i tecnològica per tal de donar resposta als nous reptes als quals s'enfronta la ciutat. L'exposició va coincidir amb unes jornades de debats oberts sobre mobilitat, una visita guiada als assistents va servir de preàmbul per l'inici del debat.

L'exposició va rebre visites d'estudiants de la Universitat de Barcelona de la Facultat de Geografia de Barcelona i estudiants de 3r d'ESO de l'Escola PIA Balmes que feien un projecte sobre la ciutat. 
Planta Ca l'Alier

CORNELLÀ DE LLOBREGAT_Itinerància 1

Del 7 al 21 de febrer del 2019
Citilab
Descarrega't la guia.

Façana CitilabEl Citilab és un laboratori ciutadà per a la innovació social i digital que es situa en l'antiga fàbrica de Can Suris, construïda el 1897 com a centre d'una colònia industrial. Després d'una profunda reforma, segueix mantenint en la seva aparença i arquitectura industrial del segle XIX, però adequada als nous usos del segle XXI. L'exposició "Metròpolis de ciutats" va ocupar el vestíbul i també una part de la sala Opensurf on es combinaven les activitats diàries amb els visitants de l'exposició.

Així mateix, els dies 7 i 8 de febrer es va fer una conferència internacional al Citilab entorn de la sostenibilitat urbana, atès que el mes de juliol de 2018, la ciutat de Cornellà de Llobregat va guanyar el premi European Green Leaf 2019. L'exposició va rebre visitants internacionals però també membres d'entitats locals, tècnics d'urbanisme i medi ambient, estudiants d'arquitectura i estudiants del màster paisatge. 

Planta Citlab