L'accessibilitat al transport públic i capacitats del territori amb eines SIG

Presentació d'estudis del PDU a la conferència Esri 2019

Presentació d'estudis del PDU a la conferència Esri 2019

El 29 i 30 d'octubre es va celebrar a Madrid la conferència Esri 2019 i l'equip del PDU hi va participar amb la ponència "La planificació urbana i les eines SIG".
Aquesta cita reuneix anualment organitzacions dels àmbits de l'administració pública, transports, enginyeria, defensa, universitats, banca, assegurances, educació i medi ambient, que presenten projectes innovadors en GIS, ciència de dades, IoT, 3D, dades massives (big data), analítica  urbana (urban analytics) i ciutats intel·ligents (smart cities).
En aquesta ocasió, més de 2.000 professionals d'organitzacions públiques i privades van debatre i compartir projectes mitjançant més de 50 ponències.
L'Àrea Metropolitana hi va participar amb dos casos pràctics: "L'Àrea Metropolitana de Barcelona: al servei del ciutadà", a càrrec de l'equip del SIET i "La planificació urbana i les eines SIG", a càrrec de l'equip redactor del Pla director urbanístic. En aquesta última es van presentar dos estudis realitzats en el marc de l'Avanç del PDU: L'accessibilitat al transport públic i Capacitats del territori de l'Àrea Metropolitana, que aprofundeixen en els aspectes metodològics així com en les capacitats o potencialitats de les eines SIG en l'elaboració del Pla.
Molts tècnics d'ajuntaments i professionals del sector públic van assistir a la ponència, on es va poder compartir l'experiència d'aquests estudis amb altres administracions i obrir nous marcs de col·laboració.