La cohesió social i l'habitatge, a debat al COLPIS

Quart debat temàtic del procés participatiu del PDU, al Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, amb la cohesió social i l'habitatge com a protagonistes.

Tipus: Debat Col·legis professionals i Centres de recerca
Data: 11-11-19 
Lloc: 
Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (COLPIS)
Municipi: Barcelona
 • PROGRAMA
  19.00 h Benvinguda a càrrec de Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
  19.05 h "El contingut de l'Avanç del PDU" a càrrec de Josep M. Carreras, director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB
  19.20 h "La cohesió social i l'habitatge en el PDU" a càrrec de Mireia Peris, arquitecta, i Sandra Quesada, arquitecta, de l'equip de redacció del PDU
  19.50 h Debat sobre la cohesió social, amb la participació del públic i de diversos experts. Modera: Marta Ferrer
  20.30 h Cloenda de l'acte a càrrec de Jordi Sánchez, vicepresident de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB
 • RELAT
  El passat 11 de novembre, en el marc del procés de participació pública del PDU, va tenir lloc una sessió al Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (COLPIS), amb la cohesió social i l'habitatge del PDU metropolità com a protagonistes del debat. Aquesta sessió forma part d'un cicle de debats sobre temàtiques diferents, que s'aniran fent fins al mes de desembre i dels quals resten com a temes per debatre la mobilitat i la governança.

  A la sessió hi van assistir més de 40 persones, entre les quals hi havia una representació significativa de les diferents institucions públiques i privades referents en diferents aspectes de les temàtiques del debat, com l'habitatge i la intervenció integral en barris, la rehabilitació, l'urbanisme inclusiu i la governança, entre d'altres.

  L'acte va començar amb la benvinguda a càrrec de Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya. Tot seguit, el director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB, Josep M. Carreras, va contextualitzar el document i va fer un recorregut sintètic pel contingut de l'Avanç del PDU. Va exposar els diferents reptes i les oportunitats que s'hi presenten, així com els propòsits que el Pla planteja abordar.
   
  A continuació, l'arquitecta Sandra Quesada, del Servei de Redacció del Pla Director de l'AMB, va presentar el marc contextual, els reptes i les capacitats del territori metropolità en relació amb la cohesió social i l'habitatge.

  Tot seguit es va iniciar un enriquidor debat, que es va centrar principalment en temes d'habitatge. Es va parlar de l'adequació tipològica dels habitatges a la composició de les llars o de la necessitat de polítiques estructurals en temes d'habitatge més enllà dels límits administratius. També es van tractar temes com la gentrificació, les implicacions del turisme en l'habitatge o de les necessitats que implicarà l'envelliment de la població, entre d'altres.

  L'acte va concloure amb l'agraïment de Jordi Sánchez Escrigas, vicepresident de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB, a tots els presents.
 • Materials relacionats