Presentació de dos "Quaderns del PDU" i de la nova web

Col·legi d'Economistes de Catalunya

El proper 4 d'abril l'AMB presentarà dos nous "Quaderns del PDU" i una web per difondre el nou Pla director urbanístic metropolità (PDU).

El proper 4 d'abril l'AMB presentarà dos nous "Quaderns del PDU" i una web per difondre el nou Pla director urbanístic metropolità (PDU).

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) farà un acte de presentació dels números 9 i 10 de la col·lecció Quaderns del PDU metropolità el proper dimecres 4 d'abril a les 19.00 h a la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya, a la plaça de Gal·la Placídia, 32, de Barcelona.
Amb aquesta presentació reprenem les activitats públiques al voltant de la redacció del PDU metropolità. En aquesta ocasió presentem els primers documents de Directrius urbanístiques, és a dir, el conjunt d'objectius, estratègies i accions que determinaran la normativa respecte d'àmbits concrets del planejament urbà.
Presentem aquests Quaderns del PDU amb la col·laboració del Col·legi d'Economistes de Catalunya, atès que una part dels seus continguts es refereixen a la diagnosi del model econòmic, al model industrial i la seva evolució, als canvis en els processos productius i a la regeneració de teixits i de subsistemes al voltant de les diverses centralitats urbanes de la metròpolis de Barcelona. Ambdós Quaderns són el resultat del treball d'equips d'experts, acadèmics i professionals, coordinats al voltant d'una taula temàtica especialitzada.
El núm. 9 de Quaderns del PDU, Polígons d'activitat econòmica, presenta les directrius urbanístiques referides a aquests espais de l'àrea metropolitana de Barcelona, on s'hauria de protegir el teixit industrial de la pressió urbanística d'altres usos, alhora que es proposa una normativa que pugui vehicular i potenciar la necessària regeneració dels teixits industrials.
El núm. 10 de Quaderns del PDU, Àrees de centralitat i innovació, presenta les directrius urbanístiques que volen reforçar el conjunt de centralitats, les de caràcter local i les metropolitanes, per interrelacionar les que siguin capaces d'articular i estructurar els diferents teixits urbans i espais oberts que formen el territori.
En aquest acte també es presentarà el nou web creat per difondre i explicar el Pla director urbanístic metropolità (PDU). És un web molt comunicatiu i participatiu que s'actualitza contínuament, ja que està directament lligat als processos de redacció del PDU i aproxima les directrius urbanístiques als ciutadans per fer-les més entenedores. Aquest web està actiu des del 22 de març i obert per a qualsevol ciutadà de l'àrea metropolitana de Barcelona que vulgui estar al dia de les novetats referents a l'urbanisme que actuarà sobre la metròpolis del futur.
Us esperem en aquest acte de presentació del nou web del PDU i dels Quaderns del PDU 9 i 10, que estaran a disposició de tots els assistents.


La programació del dia 4 d'abril:

4 abril, 19.00 h


Col·legi d'Economistes de Catalunya, plaça de Gal·la Placídia, 32, de Barcelona


- 19.00 h  Benvinguda i presentació a càrrec d'Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

- 19.10 h  Reflexions sobre el model industrial i d'economia urbana de l'àrea metropolitana de Barcelona a càrrec de Joan Ràfols, president territorial de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya

- 19.30 h  Introducció de les presentacions i els treballs realitzats a càrrec de Josep Maria Carreras, director d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

- 19.40 h   Presentació sintètica del "Quadern 9. Polígons d'activitat econòmica" a càrrec dels arquitectes Albert de Pablo i Joan Caba, respectivament relator i coordinador de la taula temàtica.

- 20.00 h  Presentació sintètica del "Quadern 10. Àrees de centralitat i innovació" a càrrec dels arquitectes Carles Crosas i Mario Jiménez, respectivament relator i coordinador de la taula temàtica.

- 20.20 h  Debat, torn obert de paraula dels assistents