Helena Sanz Palau

Arquitecta AMB
Helena Sanz Palau
Arquitecta Superior per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, urbanista per al departament Urbanisme i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya i postgrau de Projecte i Territori per l'European Master of Urbanism.

Actualment treballa a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on coordina els continguts divulgatius relacionats amb el Pla Director Urbanístic metropolità, en concret l'exposició itinerant i el portal web. També ha coordinat altres projectes com la redacció del concurs d'idees Passatges Metropolitans, l'exposició Metròpolis Verda o el European Forum on Urban Forestry, i d'altres relacionats amb la divulgació cultural en matèria de territori, urbanisme i arquitectura.

Anteriorment, ha centrat la seva trajectòria professional en la investigació, ha sigut comissària del concurs Idees Urbanes 2.0 organitzat per l'Institut Français de Barcelone, va impulsar el Taller Obert de Concursos, com a assignatura optativa a l'ETSAB durant més de 2 anys, on s'exercia la pràctica professional amb equips mixtes d'estudiants, professors i arquitectes de màster.

Ha col·laborat en molts estudis d'arquitectura i urbanisme (CCRS, Estanislau Roca, Joan Pasqual, Nomen Arquitectes...) reforçant d'aquesta manera l'exercici interescalar, des de projectes d'arquitectura, projectes urbans, fins a plans urbanístics. Dels seus treballs propis destaquen l'Estudi de Programació del centre històric de Tavèrnoles (2017), l'Estudi de Programació del centre històric de Sant Cebrià de Vallalta (2016), l'Estudi previ al PDU sobre Vores Urbanes (2010), membre de l'equip de producció de l'exposició "Cerdà i la Barcelona del futur" al CCCB, membre de l'equip per a la Valoració del MPGM del 22@ de Barcelona, i actualment desenvolupant un estudi pel futur Pla Director del Port de Palma de Mallorca.