Via escènica

Àmbit 5 – A-2 / BV-2002
Marge dret del Llobregat - Pallejà - Sant Vicenç dels Horts │ Nus Quatre Camins
Equip: Agence Ter + Trazado + Cercle + Ana Coello

L'ordenació reconeix l'estructura del paisatge i es posa en valor el paper connector de la riera de Cervelló. Entre les muntanyes d'Ordal i el Parc Agrari del Baix Llobregat s'estructura la vall secundària de la riera de Cervelló. Es reconeix el paisatge identitari que s'estructura a través de la riera i es proposa una ordenació que potencia la connectivitat, l'accessibilitat i la centralitat metropolitana, com a porta per als nuclis de les muntanyes d'Ordal.
El nus de Quadre Camins es planteja com una plaça-balcó que dona accés a 4 camins que porten a un barri d'usos innovadors, al Parc Agrari del Baix Llobregat,  a l'estació intermodal i a la riera de Cervelló, que actua com a eix de connectivitat ecològica i social.
Es valora positivament l'ordenació urbanística, sobretot per la barreja d'usos proposats a l'entorn de l'estació. Tot i que no s'aborda la pacificació de l'N-340, el nus es planteja per organitzar l'espai de manera que  pugui evolucionar i adaptar-se a les necessitats futures de l'entorn. Via escènica és la proposta més ben valorada pel jurat, que també destaca el projecte amb el lema Sivella, que proposa una  cruïlla a nivell entre la N-340 i la BV-2002 i un tractament molt urbà de l'espai públic. La tercera proposta més ben valorada és Productivitats superposades

Materials relacionats: