Beth Galí Camprubí

Arquitecta UPC
Beth Galí
L'any 1970 comença la seva carrera professional en l'àmbit del disseny industrial després de cursar els estudis a l'escola Eina. Anys més tard, es llicència en l'especialitat d'urbanisme i edificació a l‘escola d'arquitectura de Barcelona.

En l'activitat docent, treballa amb els estudiants ambdues disciplines insistint, sobretot, en les seves similituds.

Ha estat professora al Laboratori d'Urbanisme de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, fins l'any 2004. Professora invitada en diverses universitats estrangeres entre les que cal destacar l'escola d'arquitectura de Lausanne a Suïssa, la de Delf a Holanda i la Design School de Harvard als Estats Units.
La seva obra ha estat publicada i exposada en diversos països d'Europa i dels Estats Units.

Entre la seva obra construïda, cal destacar, nombrosos projectes urbans a Barcelona com el Parc Joan Mirò, el parc del Migdia, l'auditori del Sot del Migdia, el Fossar de la Pedrera, la zona de banys del Fòrum i el pla especial del Campus Audiovisual al 22@.

La seva obra es reconeguda internacionalment per les seves intervencions en les ciutats de Rotterdam i Den Bosch a Holanda, de Cork a Irlanda i d'Hamburg a Alemanya.
En l'àmbit de l'arquitectura cal destacar la biblioteca Joan Mirò, un edifici per assistència geriàtrica, diversos edificis d'habitatge social a Barcelona i l'edifici Stoa a la ciutat holandesa de Den Bosch.

A estat seleccionada i obtingut el premi FAD en diverses modalitats, i el Delta d'Or i d'Argent de disseny industrial en diverses ocasions.
En la dècada dels anys 80 va formar part dels grup d'arquitectes dels Servei de Projectes Urbans de l'Ajuntament de Barcelona i de l'IMPU'92 (Institut Municipal per la Promoció Urbanística del 92)

L'any 1996 constitueix la Fundació met.room destinada a fomentar el coneixement i la promoció d'activitats culturals relacionades amb l'arquitectura i el disseny.
Ha estat presidenta del FAD (Foment de les Arts i del Disseny) del 2005 al 2009, anys en que es posaren en marxa els següents projectes: Mater-Centre de Materials, el premi internacional City to City, Terminal B, Xarxes d'Opinió, la Incubadora del FAD, l'Observatori del Disseny i l'espai de crítica La Mosca.

Des dels inicis ha compaginat la seva carrera professional amb activitats culturals i polítiques, fonamentals per la seva trajectòria professional i vital.
Escriu habitualment articles d'opinió a la premsa i revistes especialitzades. Publica el seu primer assaig "Contra-diccions. Un foc creuat sobre el món contemporani" editat per RBA. Un assaig dialogat a través de converses amb diferents personatges del món de la cultura i de la política.

Ha estat mereixedora dels següents guardons:
  • Medalla "Barcelona 92" per la contribució com arquitecte als Jocs Olímpics de 1992.
  • Premi Nacional d'Holanda 1998 en l'apartat d'urbanisme.
  • "Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres", atorgada pel govern francès l'any 2003.
  • L'any 2005 rep la Medalla del FAD per les activitats culturals portades a terme des de la Fundació met.room.
  • "Creu de Sant Jordi" 2005, Generalitat de Catalunya.
  • Premi Ciutat de Barcelona 2008 d'arquitectura i urbanisme pel Pla Urbanístic del Campus audiovisual al 22@.

Reflexiones