El futur de les infraestructures viàries. Nusos i cruïlles

L'AMB ha convocat un concurs d'idees per repensar les infraestructures viàries

Concurs idees
Tema:
Urbanisme
Tipus:
Presentació
Públic:
Especialitzat
Quan:

On:
COAC, Plaça Nova, 5, 08002, Barcelona - Sala d'Actes del COAC  (Veure)

Inscripció

Descripció

El proper dimecres 15 de gener a les 19 h, es presentarà a la seu del COAC el nou concurs d'idees que convoca l'Àrea Metropolitana de Barcelona per repensar les infraestructures viàries.
L'organització col·lectiva de la mobilitat de les persones és un element determinant en la construcció espacial dels entorns urbans i de l'espai públic. Quan el model de mobilitat es basa exclusivament en l'ús individual de l'automòbil i la construcció de xarxes segregades, la ciutat i l'espai públic pateixen greus conseqüències, com la generació de barreres o la segregació de teixits urbans i espais naturals, entre d'altres. El Pla director urbanístic metropolità que està redactant l'AMB és un instrument que pot incidir de manera directa en la resolució de molts d'aquests conflictes vinculats amb la xarxa viària metropolitana.

El futur de les infraestructures viàries

L'AMB planteja aquest concurs d'idees com un procés de participació tècnica vinculat i alineat amb els objectius del PDU, la finalitat del qual és recollir estratègies i apostes que replantegin el futur rol de les infraestructures viàries metropolitanes i el seu encaix territorial i exemplificar-ho en els espais de trobada dels diferents elements d'aquestes infraestructures: els nusos.

Així, es convida els participants a fer propostes sobre algun dels 6 àmbits definits, que estan repartits per tot el territori metropolità. El concurs s'estructura en dues fases: la primera volta tindrà un caràcter més estratègic, de visió conjunta de l'àmbit o subsistema, i a la segona volta s'aprofundirà en el nus associat a l'àmbit escollit. Per a cada àmbit, passaran a la segona volta un màxim de 5 participants.

El termini de presentació de sol·licituds per participar finalitzarà el 28 de febrer de 2020.

On

  • COAC Plaça Nova, 5, 08002, Barcelona - Sala d'Actes del COAC

Com anar-hi?
Transports al voltant de...