Els cicles de matèria i energia a debat

Segon debat del PDU metropolità obert als col·legis professionals i centres de recerca

Els cicles de matèria i energia a debat
Tema:
Metròpolis, Urbanisme
Tipus:
Jornades
Públic:
Especialitzat
Quan:

On:
COEIC (Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya), Via Laietana, 39, 08003, Barcelona  (Veure)
Promotors:

Descripció

Els 3,2 milions d'habitants de la metròpolis, els espais urbans que habiten i l'activitat econòmica que hi està vinculada, així com la resta d'ecosistemes metropolitans, se sustenten en el flux constant de materials, energia i informació que en permeten el funcionament.

En els darrers temps, aquest metabolisme urbà ha estat molt lineal (demanem recursos i rebutgem residus), fet que ha comportat impactes a escala global (com el canvi climàtic) i també a escala local (com la contaminació dels centres urbans). Tot i que avui dia ens trobem en un moment crític, tenim l'oportunitat de revertir la insostenibilitat del model de desenvolupament actual, i l'urbanisme hi té molt a dir.

El PDU pretén afavorir un comportament circular dels fluxos de matèria i energia, a partir d'un model urbà eficient en l'ús dels recursos i capaç d'integrar unes xarxes més descentralitzades que permetin la transició energètica cap a fonts renovables. Un model que, més enllà de reduir les emissions, també ha d'aconseguir augmentar la biocapacitat del territori per superar el deute ecològic que hem generat.

Programa

18.30 h Benvinguda a càrrec de Josep Canós, degà del COEIC
18.40 h "El contingut de l'Avanç del PDU" a càrrec de Josep M. Carreras, director dels Serveis d'Urbanisme de l'AMB
18:50 h "Els cicles de matèria i energia en el PDU" a càrrec de Jacob Cirera, ambientòleg, de l'equip de redacció del PDU
19.20 h Debat sobre cicles de matèria i energia, amb la participació del públic i de diversos experts. Modera: Maria Salamero
20.00 h Cloenda de l'acte a càrrec de Ramon Torra, gerent de l'AMB

On

  • COEIC (Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya) Via Laietana, 39, 08003, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...