El PDU metropolità participa al procés Barcelona Demà

El PDU metropolità participa al procés Barcelona Demà

El PDU metropolità, ateses les implicacions de les seves competències urbanístiques, té un paper actiu dins d'aquest procés de deliberació col·lectiva, anomenat Barcelona Demà, Compromís Metropolità 2030, orientat a definir una estratègia compartida per a la regió metropolitana de Barcelona (RMB).

Aquesta reflexió s'està vehiculant mitjançant diferents grups de treball on és necessària la coordinació i la coherència amb altres organismes (Generalitat, Diputació, Ajuntament de Barcelona, OHB, ATM, SCT...) i per aquest motiu membres del Servei de Redacció del Pla Director han exposat els objectius del PDU metropolità en els aspectes que fan referència d'una banda a l'habitatge i als subministraments bàsics, i de l'altra a la mobilitat.

Respecte al primer grup s'ha concretat l'objectiu de la millora de la capacitat de la població de la RMB per fer front a les despeses relacionades amb l'habitatge i els subministraments associats. Amb aquest fi, es van identificar les  polítiques i actuacions que permeten avançar en l'assoliment d'aquest objectiu, tot identificant una sèrie d'indicadors representatius en cada cas.

Pel que fa la mobilitat, el grup de treball va debatre sobre dos possibles objectius: o bé intentar marcar un percentatge de canvi modal, o bé marcar uns nivells mínims de connectivitat en transport sostenible. A partir  d'aquests dos objectius, els diferents integrants del grup de treball van contraposar les seves visions que ajudaran a definir i quantificar l'objectiu final.

Podeu ampliar la informació al següent enllaç.