Finalització del període d'informació pública

Període informació pública

Durant aquest període s'han atès més de 500 persones i s'han resolt més de 260 dubtes

El 29 de desembre del 2023 va finalitzar el període d’informació pública del document de l’aprovació inicial del Pla director urbanístic metropolità (PDUM), que s’havia iniciat el 3 d’abril.

Aquest període va durar vuit mesos, ja que es tracta d'un document d'una elevada complexitat tècnica i es volia millorar incorporant-hi esmenes derivades de les diverses al·legacions formulades en aquest període.

Des de l'AMB es van organitzar diferents tipus d'accions per divulgar i resoldre dubtes sobre el Pla: l'Oficina d'Atenció del PDUM, sessions en diferents col·legis professionals i passejades metropolitanes.

L'Oficina d'Atenció del PDUM constava de dos consultoris: un de fix a l'AMB durant tot el període, on es resolien dubtes i qüestions i es registraven suggeriments, a més de permetre consultar el document en paper, i un altre d'itinerant, que va recórrer els diferents ajuntaments del territori metropolità perquè tota la ciutadania tingués al més a prop possible l'accés a aquesta documentació.

En les sessions als col·legis professionals es van explicar les propostes del Pla. Van ser un total de sis jornades en què tècnics del Servei de Redacció del Pla Director, juntament amb altres experts de diferents disciplines, van posar el focus en aspectes com el metabolisme urbà i l'impuls de la infraestructura verda, l'habitatge i l'activitat econòmica, l'estratègia de la mobilitat i de les infraestructures del transport, i els aspectes clau de les normes urbanístiques del Pla, a més de dues sessions de caire més general.

Finalment, també es va organitzar unes passejades metropolitanes per tal de divulgar el PDUM d'una manera més lúdica, a través d'un itinerari guiat pel Besòs, i es van explicar in situ exemples de diversos elements que componen la proposta del Pla.

Totes aquestes accions han estat el suport per a la presentació de les al·legacions al document d'aprovació inicial del PDUM.

Resum de dades:

  • 36 municipis
  • Més de 500 persones i entitats ateses
  • Més de 260 dubtes resolts
  • Més de 570 assistents als col·legis professionals
  • Més de 70 persones han caminat pel Besòs