Frederic Ximeno Roca

Biòleg i urbanista
Frederic Ximeno
Es soci-director d'ERF-Estudi Ramon Folch. Ha treballat en l'àmbit del medi ambient, l'urbanisme i la planificació i gestió ambiental durant més de vint anys, principalment en el sector privat, desenvolupant projectes a Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina.
Com a consultor, el seu treball s'ha centrat en la planificació estratègica, ambiental, climàtica, territorial i urbanística i en la definició d'estratègies, programes i projectes de desenvolupament urbà, regional i nacional des de la perspectiva sostenibilista.
S'ha reincorporat a ERF fa tres anys després d'exercir durant quatre anys com a Director General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, on va impulsar l'arquitectura de les polítiques climàtiques i l'avaluació ambiental estratègica de plans i programes territorials, urbanístics i sectorials entre d'altres polítiques i projectes.
Ha estat membre del consell d'administració de l'Institut Català de l'Energia, l'Agència Catalana de Residus i l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat, SA. Ultra la seva activitat a Catalunya, actualment està donant suport al Plan Metropolitano de Lima i al desenvolupament de tres projectes turístics a Paraguai.

On ha participat

Equips de treball
Comissions