Concurs d'idees

Què són els nusos? Entenem per nus viari l'encreuament de vies segregades i molt transitades. A diferència de les cruïlles, que també són encreuaments de camins, carrers o carreteres, però amb una essència més urbana, els nusos són artefactes especialitzats dedicats exclusivament a garantir el moviment eficaç dels vehicles de motor, que generen impactes negatius, barreres entre teixits urbans i fragmentacions en el sistema territorial d'espais oberts.

NUSOS I CRUÏLLES. El futur de les infraestructures viàries
El concurs d'idees «Nusos i cruïlles, el futur de les infraestructures viàries» neix amb la voluntat d'obrir un debat tècnic i professional sobre quin paper han de tenir aquests nusos, tan comuns a la metròpolis, i intentar que tinguin més la funció de cruïlles.

El passat 21 de juny es va fer públic el resultat del concurs d'idees Nusos i Cruïlles. Dels 29 equips participants en la darrera fase del concurs, un jurat n'ha destacat sis –un per cadascun dels àmbits proposats–, ja que ha considerat que són els que han respost amb més encert als problemes plantejats.

El futur Pla director urbanístic metropolità recollirà les idees que han aportat tots els participants per tal d'estudiar alternatives en cada un dels àmbits proposats. Per compartir aquestes idees es preveu fer una exposició a inicis del 2022 i una publicació dins de la col·lecció Quaderns PDU metropolità
 • C-32 / B-20

  Montgat – Barcelona
  Nus B-20 / C-31 / N-2

 • B-10 tram Besòs

  Barcelona – Sant Adrià – Badalona – Santa Coloma de Gramenet
  Nus B-10 / Gran Via

 • N-150 / C-58

  Montcada i Reixac – Barberà del Vallès
  Nus Baricentro AP-7 / C-58 / N-150

 • B-30 corredor del Vallès

  Sant Cugat del Vallès – Rubí
  Nus B-30 Hospital General

 • A-2 / BV-2002

  Marge dret del Llobregat - Pallejà - Sant Vicenç dels Horts
  Nus Quatre Camins N-340 / N-2 / BV-2002

 • B-201 / C-31C

  Sant Boi de Llobregat – El Prat de Llobregat
  Nus C-32 / A-2 Delta del Llobregat