Es presenta l'Avanç del PDU al COAC

Presentació del PDU al COAC

El procés de participació es durà a terme des de la tardor fins a finals d'any

El passat 16 de juliol va tenir lloc al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) la presentació de l'Avanç del Pla director urbanístic metropolità de Barcelona, així com el  procés de participació proposat per a la propera tardor i fins a finals d'any.

La sala es va omplir amb més de 200 persones de diferents àmbits. Va ser un èxit amb presència institucional tant de l'àmbit acadèmic com professional i del territori. Hi van assistir representants de diferents alcaldies metropolitanes i el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra.

Dels col·lectius professionals, hi van assistir representants del Col·legi d'Enginyers Industrials, del Col·legi d'Economistes, del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, del Col·legi d'Ambientòlegs i del Col·legi de Sociòlegs i Politòlegs de Catalunya amb la presència del seu degà, Jordi Pacheco.

L'acte es va iniciar amb la benvinguda a tots els assistents d'Assumpció Puig, degana del COAC. Posteriorment, va ser el torn de Josep Maria Carreras (director de Serveis d'Urbanisme de l'AMB), que va exposar els reptes, objectius i propòsits de l'Avanç. I, finalment, Ramon Torra (gerent de l'AMB) va explicar el procés de participació ciutadana. Durant el debat es van plantejar qüestions i comentaris de part del públic, als quals van donar resposta els ponents.

Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'AMB, va cloure l'acte amb agraïments i va emfatitzar el bon treball fet fins ara i el que encara queda per concretar, que és molt, en la normativa urbanística.