Matriu activa

Àmbit 1 – C-32 / B-20
Montgat – Barcelona │ Nus B-20 / C-31 / N-2
Equip: Batlleiroig

La continuïtat de la infraestructura verda i de l'espai públic es posa per davant de tot. Per una banda, es reforça la riera d'en Font com a eix connector i vertebrador de l'accessibilitat per a vianants i bicicletes, i per l'altra es plantegen tres centres urbans amb nous usos i espais intermodals de transport públic. En un d'aquests espais es proposa un aparcament d'intercanvi que, alhora, dona continuïtat als teixits urbans per sobre de les infraestructures.
Aquest espai públic de nova centralitat i  alta complexitat urbana connecta diferents itineraris per a vianants, altres espais urbans de centralitat i diversos parcs urbans, com el parc del Tramvia o el parc de la Riera d'en Font, i reforça, així, l'estructura urbana entre Montgat i Tiana.
El jurat destaca aquesta proposta perquè integra les infraestructures existents amb el seu entorn urbà i natural. Matriu activa és la proposta més ben valorada de l'àmbit 1, però el jurat també ha valorat molt positivament les propostes Entre mar i muntanya, per l'especial atenció que posa en l'espai que genera el nou aparcament d'intercanvi, i Entre dos aigües, per la seva visió ambiental global. 

Materials relacionats: