Una de set

Àmbit 2 – B-10 tram Besòs
Barcelona – Sant Adrià – Badalona – Santa Coloma de Gramenet │ Nus B-10 / Gran Via
Equip: JPAM + AUDING INTRAESA + ANNA ZAHONERO

Es proposen 7 noves cruïlles a l'eix de la ronda Litoral, que configuren nous centres urbans que relliguen els municipis. Aquestes cruïlles estratègiques són espais públics d'alta accessibilitat que, per sobre de la B-10, connecten Barcelona, Badalona, Santa Coloma i l'espai fluvial del Besòs.
De les 7 cruïlles, en destaca l'encreuament de la Gran Via amb la B-10, que es desdibuixa generant dos passeigs laterals amb transport públic i una gran plaça metropolitana amb una estació intermodal (rodalies, bus BRT, autobusos urbans i aparcament).
Es valora molt positivament el gran espai de plaça central a la Gran Via i l'esforç per connectar les dues ribes del riu: una proposta clara i alhora equilibrada entre la infraestructura verda, la infraestructura viària i els teixits urbans. Una de set ha destacat com a proposta més ben valorada, però també ha generat molt debat la proposta N2 Park & Ride, que aposta clarament pel reciclatge de les infraestructures existents i El cor del Besòs, perquè proposa un parc per fer la transició de la ciutat al riu. Es considera que es poden extreure idees interessants de totes les propostes com a criteris per a les futures actuacions en aquest àmbit. 

Materials relacionats: